Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt besöksförbud

Annons

Hon hör själv till de drabbade och har tvingats vara hemma från jobbet i två omgångar och båda gångerna under flera dagar.

-Viruset kan ändra sig och har man otur så blir man sjuk flera gånger, konstaterar Håkansson och berättar att hon inte är ensam på de två avdelningarna om att ha tvingats sjukskriva sig två gånger.

Vinterkräksjukan på avdelningarna 2 (geriatrik) och 3 (medicin) med sammanlagt 40 vårdplatser gjorde entré för drygt två veckor sedan. Redan inför förra helgen basunerade smittskyddsenheten vid Falu lasarett ut att faran var över och att besöksförbudet på de två avdelningarna i Ludvika skulle hävas.

Men detta visade sig alltså vara önsketänkande. Även den här helgen råder besöksförbud men Marie Håkansson hoppas att man kan öppna dörrarna i början av nästa vecka.

-Ja, just nu (fredag förmiddag) är det tre patienter som har symtom och så är det en anställd som är hemma så jag hoppas verkligen att det är på sluttampen nu.

-Patienterna och deras anhöriga har haft stor förståelse för att vi har besöksförbud. Vi har lappar på dörrarna och besöksförbudet efterlevs, framhåller hon.

Övriga delar av lasarettet verkar ha klarat sig undan det smittsamma viruset. Enligt vårdcentralchefen Anette Gerlström har det inte kommit några rapporter om större utbrott bland personalen på norra vårdcentralen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons