Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätt att köpa fiskekort

Annons

Svar till Hans-Olov Johnsson, 28 maj: Jag tycker absolut att Hans-Olov Johnsson ska fortsätta köpa fiskekort i Malungs fiskevårdsområde.

Pengarna behövs till fiskevård och fiskutsättningar. Någon diskussion om fiskekort eller ej behöver vi ju inte ta, ska man fiska måste man ju köpa kort.

Låt mig klargöra en del saker som är felaktiga i insändaren. Reglerna om 35 centimeter och fångstbegränsning på fem fiskar kom redan vid stämman 2003 och nu på nytt 2004. Detta görs ju för att försöka få ett långsiktigt bra fiske i området. Hans-Olov vill ju också satsa på turism och detta är för fisket den enda vägen att gå.

Ökningen av fiskekortförsäljningen till turister de senaste åren vill jag påstå beror just på att vi har infört lite hårdare regler. Jag har kontakt med många fiskare, som har valt att fiska hos oss de senaste åren, och det var inte nådigt när stämman tog beslut om noll centimeter. På några dagar visste hela Sverige vad vi gjort.

Inom området finns cirka 25 sjöar med ädelfisk och 22 av dessa är inplanteringsvatten där insättning till största del sker med stor fisk, alltså över 35 cm. I rinnande vatten, förutom Västerdalälven, är minimimåttet 30 cm.

I Ogströmmen finns två varianter med 30 cm och 35 cm. Nu får vi hoppas att turisterna lika fort får reda på att vi har återgått till förra årets regler så tror jag nog att vi kan glädjas åt en fin fiskesommar, både ortsbor och turister.

Kent Brandt

Mer läsning

Annons