Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtätning av skollokaler i Saxdalen

Annons

När Saxdalens skola nu ska drivas vidare, är det nödvändigt med en så kallad förtätning av lokalerna, konstaterar social- och utbildningsnämnden.

Eftersom det redan nu syns att efterfrågan på barnomsorgsplatser på orten kommer att öka i höst, finns det behov av att bereda plats för ytterligare en förskolegrupp. Detta förutsätter en omdisponering av nuvarande lokaler.

I fortsättningen ska bara "egna" lokaler användas. Bland annat finns redan tidigare förslag att flytta fritidsgårdens verksamhet till förskola-skola. Fritidsgården är för närvarande inhyrd, till en kostnad av 48 000 kronor per år. Nämnden och föräldrar i samråd har konstaterat att även om hyran i sig ligger på en rimlig nivå, så är det önskvärt att flytta verksamheten från en lokal som ligger i farlig anslutning till en större väg.

Nu planerar man att flytta skolans bibliotek till skolans före detta gymnastiksal. På det sättet skulle nuvarande bibliotekslokal kunna utnyttjas dagtid till förskolegruppen 4- 5-åringar, kvällstid som fritidsgård.

- De planerade åtgärderna skulle kosta runt 500 000 kronor, innefattande en upprustning av den gamla gymnastiksalen. Pengar avsedda för förtätningskostnader finns disponibla hos kommunstyrelsen, förklarar förvaltningschef Kah Slennning.

- Det är sammanlagt 1,5 miljoner.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons