Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen kom tillrätta

Annons

Av hänsyn till mannens och hans familjs integritet offentliggjordes under gårdagen inga andra uppgifter än kanske den allra viktigaste - att mannen kommit tillrätta.

- För tillfället vare sig kan eller vill vi lämna ut fler detaljer, meddelade Fundia Special Bar AB:s personalchef, Kerstin Knutsson, på onsdagsförmiddagen.

En orsak var att mannen fördes vidare till sjukhus för undersökning. Därmed hade Kerstin Knutsson heller ingen kännedom om mannen skadats, vilket skulle kunna förklara att han var spårlöst försvunnen i två dygn.

Som det tidigare framgått var det på måndagsmorgonen som mannen lämnade sin arbetsplats på stålverket. Därefter ska han ha setts lämna sin bostad och försvunnit in i skogen på Uvberget.

Efter att sökandet inne på Fundiaområdet under måndagen blev resultatlöst organiserades en skallgång på Uvberget dagen efter.

Sökandet, där orienterarare, räddningstjänstens personal, och jägare med hund deltog avbröts först när dagsljuset inte längre räckte till natten till onsdagen.

Under dagen hade dessutom skogsbrandflyget samt en helikopter använts i spaningarna.

- Mellan fem och sex-tiden på onsdagsmorgonen ringde mannen via mobiltelefon hem till sin familj och berättade att han var välbehållen och att han befann sig på Uvberget, tillägger Kerstin Knutsson.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons