Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunne 87-åringen hittades oskadd

Annons

Strax efter klockan 01.00 under natten till måndagen påträffades den 87-årige man som varit försvunnen i trakterna kring Skamsberget sedan söndagseftermiddagen.

- Han var helt oskadd och klagade bara över att han var törstig, säger räddningsledaren Kalle Karlsson vid polisen i Borlänge.

Det var en polispatrull som påträffade mannen i närheten av vattentornet i Saltvik.

- De gick längs en skogsmaskinsväg i mörkret och ropade hans namn när de fick höra att det svarade inifrån ett otillgängligt snår, berättar Kalle Karlsson.

Mannen hade då varit försvunnen sedan 11.00-tiden på söndagsförmiddagen då han hade observerats med sin cykel på väg uppför vägen som leder till vattentornet i Saltvik. Enligt uppgifter är mannen något dement och kan därför stundtals uppträda förvirrat.

En stor polisstyrka och orienterare sökte under kvällen i Skamsberget och även Vanån i Saltviksområdet finkammades med hjälp av båt. Även två flygplan från Järna deltog i det resultatlösa sökandet.

När mannen under natten påträffades hade han tillbringat närmare 15 timmar i skogen men var trots det vid god vigör.

87-åringen hade lyckats att släpa med sig cykeln in i ett snår som var så otillgängligt att det enligt polisen aldrig skulle ha gått att upptäcka honom från luften.

-Det var skönt att det här löste sig så snabbt. Vi hade rekvirerat en helikopter och även en stor styrka från hemvärnet som skulle ansluta under måndagsmorgonen, säger Kalle Karlsson.

Mannen hämtades med ambulans och fördes till läkare för undersökning.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons