Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvaret skyller på 38-åringen

Annons

- Vi ifrågasätter inte att kvinnan blivit misshandlad, men det är 38-åringen som gjort det.

32-åringens advokat Per Borgblad menade att hans klient inte haft något med misshandeln att göra. Bröderna säger att det är den misshandlade 38-åringen som torterat kvinnan.

23-åringens berättelse hänger inte ihop, menade Borgblad. Bland annat visade hennes mobiltelefontrafik att hon den senaste veckan fram till den 11 juli på kvällen varit vaken 166,5 timmar och sovit 13,5. Detta tog han som inteckning att hon hade tagit rikliga mängder amfetamin och ecstasy.

- Hon var betydligt mer påverkad än bröderna.

Hon har därför i sitt omtöcknande tillstånd tagit fel på personer. De båda bröderna säger att de båda sett 38-åringen misshandla den 23-åriga kvinnan. 38-åringen har tidigare varit inneboende hos den 24-årige brodern. De ska ha försökt hindra misshandeln, men blivit hotade med en revolver. Den revolvern återfanns senare i en påse med 38-åringens fingeravtryck.

Borgblad menade också att det förekommit skottlossning utanför 24-åringens hem den 10 juli och att 24-åringens "trupper" funnits på plats som hjälp.

Borgblad underkände också Lindströms mobillistor. De visade inte att hans klient haft

23-åringens telefon och att han rört sig som Lindström påstår stämmer inte med de sändare som finns i Borlänge.

24-åringens advokat Olof Riesenfeld menade att 23-åringen och hans klient umgåtts regelbundet under en tid och att de inte träffats av en slump. Han menade också att det funnits en verklig hotbild mot 24-åringen.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons