Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvarade sitt SM-guld

Annons

- Det är alltid roligt att vinna SM-medaljer och det känns bra att man kunnat försvara titeln från förra året, säger Finn Stridbo när vi träffar honom och det är inte enda SM-medaljerna som Finn Stridbo har.

Sammanlagt har Finn Stridbo i SM-sammanhang i polismästerskap erövrat 17 guldmedaljer. I ungdomen var han också en mycket duktig friidrottare. Han var med vid åtskilliga SM-tävlingar i slägga där han som bäst noterade en femte plats och var därmed landslagsaktuell på den tiden. Hans bästa släggresultat var dryga 60 meter.

Vid SM-tävlingarna i Vimmerby sköts det fyra serier om sammanlagt 40 skott (tio i varje serie) och två skyttar hamnade på samma plats. Men Finn Stridbo vann på den bättre sista serien.

Finn Stridbo har tidigare också erövrat SM-guld i fripistol och standardpistol. I vanliga SM har han också ett mästerskap i banskytte 25 meter pistol från Östersund förra året. Det är naturligtvis en av hans största framgångar som skytt.

Nästa gång SM arrangeras sker detta i Borlänge och då kommer naturligtvis Finn Stridbo att tillhöra favoriterna.

- Jag ser fram mot nästa mästerskap och målsättningen är naturligtvis att försöka att försvara mästartiteln, säger Finn Stridbo mycket nöjd med sina framgångar i veteran SM i Vimmerby.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons