Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvann från jobbet

Annons

Redan under måndagen inleddes sökandet efter mannen. Då söktes industriområdet och närområdet runt stålföretaget igenom, berättar Fundia Special Bar AB:s säkerhetschef, Kenneth Carlsson.

Den första dagens sökande var dock förgäves. Stämpelkortet tyder visserligen på att mannen kom till sin arbetsplats tidigt på måndagsmorgonen.

Men samtidigt har uppgifter från andra anställda gjort gällande att han setts lämna Fundiaområdet. Vidare pekar andra tips på att mannen setts lämna sin villa i närheten av Uvberget med en ryggsäck.

Uppgifterna har dock betecknats som vaga. Ingen av uppgiftslämnarna har med säkerhet kunnat säga att det verkligen var frågan om den försvunne mannen.

Vid elvatiden på tisdagen togs beslutet om att kalla samman ett organiserat sökande. Arbetskamraterna på Fundia samlades tillsammans med orienteringsklubbens medlemmar samt delar av räddningstjänstens personal vid Uvbergsstugan.

Kenneth Carlsson fick agera sambandscentral och hålla kontakten mellan de olika grupperna. Sökandet koncentrerades till Uvberget med omnejd eftersom det var det enda man hade att gå på.

- Vi har också begärt hjälp från skogsbrandflyget som lovat att ta några turer över området. Sammanlagt har vi ett 20-25-talet personer som deltar i sökandet, upplyser Carlsson.

Han förklarar att skallgången delats upp i tre kategorier; orienterare, jägare med hundar samt andra hundägare vana att spåra.

- Samtliga är människor som är vana att vistas i skog och mark. Vidare är polisen inkopplad.

Kenneth Carlsson förklarar att av hänsyn till familjen väntar man med att offentliggöra namnet på den försvunne.

- Jag kan dock säga så mycket att mannen var fullt frisk vid försvinnandet, och enligt min bedömning är han också han en van skogsmänniska.

- Dessutom är han mycket omtyckt av sina arbetskamrater.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons