Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstör inte för förskolor och dagmammor

Annons

Hoppas att många, särskilt beslutsfattare i Hedemora, läste Margareta Malmstedts insändare den 4 februari: Barndomen som transportsträcka, och insåg hur sann den är! Själv har jag läst den flera gånger och funnit den bättre för var gång! Så är det ju! Tidiga störningar, som det kallas, är svåra och kostnadskrävande att reparera senare i livet. Det har inte minst ett yrkesliv inom psykvården lärt mig!

Det är under småbarnsåren när barnets psyke är mjukt och formbart som det verkligen behöver bli sett, förstått, stimulerat!

Hur är det möjligt i en barnaskara på 20 barn? Även om personalen är högeffektiv, besjälad och älskar sitt arbete så räcker bara inte tiden och orken till alla barn!

Förskolan Kristallen har fått miljöpris, välförtjänt, även om jag säkert tror att övriga förskolor arbetar mycket bra också.

I samma veva läser jag i tidningen att fler småbarn ska pressas in i de redan stora småbarns- och blöjbarnsgrupperna.

Eftersom jag är en pensionär som regelbundet brukar besöka Kristallen och läsa för och prata med barn, går mina tankar särskilt till den förskolan och jag kan inte annat än be: Snälla beslutsfattare, förstör inte för dem! Förstör inte det fina jobbet personalen gör, förstör inte för barnen! Och inte för övriga förskolor och dagmammor heller förstås!

Mina medsystrar, är finns tyvärr inga bröder, i styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Hedemora har tagit del av ovanstående synpunkter och instämmer i min vädjan som går helt i linje med barnkonventionen!

Visst kan man fråga vad kommunen ska spara på i stället, men vi i Rädda Barnen är övertygade om att det går att hitta något sparobjekt som gör mindre skada för samhället än att spara på de minsta barnen!

GUNN BIRGERSON

Mer läsning

Annons