Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstår inte kritiken

Annons

Länspolismästare Matts Johansson förstår inte kritiken från kommunalrådet Bo Pettersson om att polisen måste involvera kommunerna i ett tidigare skede vid omorganiseringar.

I tisdagens tidning efterlyste Leksands kommunalråd Bo Pettersson en dialog med polisledningen - innan beslut har fattats om vilka polisstationer som ska läggas ned.

Länspolismästare Matts Johansson är oförstående inför kritiken.

- Jag skickade ett brev i november till alla länets kommunstyrelseordföranden där jag påtalade den ekonomiska situationen och att jag skulle återkomma senare. Ingen har hört av sig, trots att jag skrev att jag kunde svara på eventuella frågor, säger Länspolismästare Matts Johansson.

Det har gått två månader sedan brevet skickades och polisledningen har haft möte på möte i Tällberg. Borde inte kommunen fått information från er och inte via pressen?

- Innan vi vet vad vi ska göra kan vi inte informera kommunerna.

Men det är ju det Bo Pettersson vill. Att ni ska ha en dialog innan beslut är fattat.

- Vi har en dialog med kommunerna. Vi har ju polisstyrelsen. Vad skulle vi fråga om innan beslut är fattat? Vill ni ha en polisstation i Leksand? Det är klart att svaret blir ja.

Är inte risken att ni missar en massa bra idéer, från till exempel kommunerna, om ni inte lyssnar på fler röster innan allt är klart?

- Därför ska jag ta kontakt med de kommuner som nu har hört av sig till mig.

Du är inbjuden till nästa kommunstyrelsemöte i Leksand i mars, kommer du?

- Jag vill inte vänta ända till mars. Jag har ledig tid nästa vecka och kommer snarast att kontakta kommunalrådet och boka ett möte.

Kan du förstå kritiken om att ett sådant här möte kommer lite väl sent?

- Nej. Som jag sagt, jag visste inte själv förrän efter julhelgerna vilken av de fem idéer som tagits fram som vi skulle arbeta vidare efter.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons