Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första tanken den bästa

Annons

Det blev inga som helst övergångsregler i Sverige när EU nu är utvidgat med tio nya medlemsstater. Borgarna plus vänsterpartiet och miljöpartiet visade sina rätta ansikten.

Dessa medlöpare till imperialisterna är klassförrädare och landsförrädare i en skön förening.

Vi som tillhör de utsatta grupperna i Sverige kommer att få det ännu svårare än tidigare. Norge dras med i fallet, även om Norge har vissa alltför svaga övergångsregler.

Personligen har jag nu gett upp hoppet om att någonsin få ett vettigt arbete i Sverige.

Enligt en undersökning, gjord av den polska tidningen, "Gazeta Wyborcza", är en av tio polacker helt säkra på att de vill jobba i väst och över hälften av dessa kan tänka sig att jobba svart.

Jag tror att få svenskar har jobbat så mycket som undertecknad för övergångsreglerna. I början funderade jag på att använda en annan taktik. Jag var inne på tanken att Sverige skulle samarbeta med Tyskland och Frankrike för att göra arbetskraftsinvandringen mindre smärtsam. Det är klart att öststaterna är mycket mer välkomna i Sverige än i till exempel Frankrike.

Min tanke var att de svenskar som skulle kunna tänka sig att arbeta i Frankrike eller Tyskland skulle få extra stöd av dessa länder i utbyte mot att Sverige skulle ta emot polacker och balter.

Med facit i hand borde jag nog ha arbetat för den idén i stället för att försöka övertyga flummiga vänsterpartister.

Den första tanken är alltid den bästa.

Birger Hansson

Mer läsning

Annons