Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första svenska midsommarfirandet

Annons

I år bestämde hon sig för att ta med dem till Sverige och Dalarna för att ge dem möjlighet att fira äkta Dalländsk midsommar.

NLT träffade de båda barnen på midsommaraftonen hos deras släkting, Eva Määtä i Ludvika. Då hade de redan varit i Sverige en vecka.

- Den största skillnaden mot vårt hem i Medford, New Jersey, är naturen och människorna, sade Niklas.

- Här verkar alla vara blonda. I USA är det större skillnader från person till person.

- Och så cyklar ni hela tiden. Vi har åkt mycket tåg här i Sverige, och till vilken station vi än har kommit, har där varit fullt av cyklar.

- Så är det inte i USA, för där åker alla bil direkt dit de ska.

Innan firandet tog vid var förväntningarna höga hos Erica och Niklas.

- Vi ser fram emot den här kvällen, berättade Niklas.

- Vi vet inte så mycket om midsommar, men de har berättat för oss att man är uppe praktiskt taget hela natten, och det låter väldigt roligt. Speciellt som vi har hört att det är ljust jättelänge.

- Sedan sa de att vi skulle dansa runt en stång och att de skulle tända fyrverkerier. Det verkar lite konstigt, men det är alltid intressant att prova någonting nytt.

Annars har tiden i Sverige till stor del bestått av att träffa släktingar.

- Kommunikationsproblemen är stora, speciellt när vi ska prata med dem i vår egen ålder. För övrigt har det varit roligt.

- Efter midsommar har vi tre veckor kvar här i Sverige, och då ska vi passa på att lära känna landet lite bättre, avslutade Niklas Tama.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons