Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första steget mot skattehöjningen

Annons

Det första steget mot en skattehöjning på 50 öre nästa år är taget. Men någon strid eller ens diskussion om saken blev det inte i kommunstyrelsen.

Detta för att oppositionen inte deltog i beslutet om budgeten och därför valde att spara sitt krut till debatten i fullmäktige nästa vecka.

Men att den borgerliga oppositionen i högsta grad ogillar skattehöjningen står klart. Folkpartiets ledare Lars-Erik Måg anser att det är fegt av majoriteten att ta till den metoden för att klara ekonomin.

- Ja, det är fegt att inte försöka klara sig inom de marginaler man har, säger han.

Tillsammans med den aviserade höjningen av landstingsskatten får Faluns medborgare en skattehöjning på 1,30. Och det är för mycket anser Måg.

- Vi har tillräckligt hög skatt som det är redan i dag. Vi ligger högt i jämförelse med genomsnittet i landet, säger han.

Förra gången s och c höjde skatten sades det att det var en tillfällig åtgärd och att den skulle sänkas när ekonomin blev bättre.

- Men det blir aldrig så att man sänker skatten igen om man får något över utan då använder man pengarna i stället, säger Lars-Erik Måg.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons