Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första skoptaget

Annons

Till generalentreprenör för detta tiomiljonersbygge i centrum har utsetts NJ-bygg AB (före detta NCC). I projektet medverkar också ett antal underentreprenörer från olika branscher.

- Nu är vi i gång, konstaterar chefen för kommunens fastighets-avdelning, Bo Wåhlander, som hoppas att tidsplanen ska komma att hålla.

Han konstaterar belåtet att bygget därmed kommer att ge sysselsättning åt arbetare i trakt-en. Samtliga entreprenörer är nämligen företag från trakten.

Tidsplanen bedöms som mycket snäv och enligt den ska biograf- konferensbygget vara klart redan före jul eller senast den 15 december. Därmed finns inte så stora marginaler för eventuella förseningar.

- Om vi ska klara tidsplanen hänger mycket samman med hur det går med materialleveranserna. Skulle det vilja sig riktigt illa kan det bli så att leveranserna av limträbalkar försenas. Det brukar nämligen vara lång leveranstid på sådana.

- Men målsättningen är att bion ska bli klar i tid, fortsätter fastighetschefen.

I första etappen ingår också aggregatet och automatiken för det ventilationssystem som ska betjäna såväl nybygget som festsalen.

I etapp två handlar det om att restaurera festsalen från golv till tak.

- Inte minst taken ser för bedrövliga ut, säger fastighetschefen och påminner om att inga renoveringar har gjorts av festsalen sedan Folkets hus var nybyggt i slutet av 50-talet.

Den tredje och sista etappen i det stora ombyggnadsprojektet blir att förverkliga idéerna om en ny glas-ad entré på fasaden upp mot stan.

- Vi äskar inga medel för den etappen inför nästa år. Vad vi har är en liten peng för fortsatt projektering men i övrigt siktar vi på år 2004, slutar Wåhlander och påminner om att det ytterst är politikernas sak att bestämma om och när projektet ska fullbordas.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons