Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första simmardagen avklarad - två kvar

Annons

När vinnaren i Kortsimmet, Anders Kroon, sedan länge gått i mål på tolv minuter blankt började tävlingen där alla är vinnare. Det sjätte Lilla Vansbrosimmet blev ovanligt stort med över hundra deltagare i åldrarna sex till nio år. Tävlingen, som blivit utsedd till en av hundra viktiga barn- och ungdomstävlingar i landet gjorde allt för att leva upp till sin utmärkelse.

- Nytt för i år är att alla som simmat får en riktig simmarmössa att ta med sig hem, säger Therese Fällborg som är tävlings-

ansvarig.

Många av deltagarna passade på att träna lite i bassängen före tävlingsstart medan andra höll sig vid bassängkanten. Lovisa Eriksson från Äppelbo väntade på att få göra sin första tävling.

- Det skall bli kul att få simma, säger Lovisa som huttrade i sällskap med mamma och syskon.

- Det är bra att barn lär sig simma och en sådan här tävling är bra uppmuntran, säger Lovisas mamma, Marie Eriksson.

Olle Myrberg, tidigare tävlingsledare för Vansbrosimningen och ständig lekledare, drog igång sin traditionsenliga uppvärmning med tema från både Vasalopp och Vätternrundan. Och alla deltagare följde honom när han gjorde cykel och skidrörelser till musiken. Först ut i bassängen var de allra yngsta tjejerna, klassen 6-7 år som simmade bassänglängden 25 meter. Sen följde killarna i samma ålderklass och för 8-9 åringarna gällde senare dubbla sträckan. Efter varje heat var det vinnaruppställning för samtliga till tonerna av We are all the Winners och stolta medaljörer kunde sedan återvända till sina föräldrar.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons