Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första Norhyttedagen

Annons

Kubbspel, tipspromenad, gissningstävling, fika och massor av musik. Det var några av programpunkterna när Norhyttans byalag bjöd in till den allra första upplagan av Norhyttans dag på lördagen.

Festligheterna ägde rum på hyttbacken intill resterna av byns en gång så betydande järnindustri. Ruinerna av den gamla hyttan har emellertid tagits fram på ett berömvärt sätt. Det gäller såväl det som finns kvar av masugnen och den närbelägna slaggstensbyggnaden. Buskar och sly har röjts undan och man kan lätt bilda sig en uppfattning om hur området såg ut under storhetstiden.

- Nu har vi också fått vår egen dag och vi vill att Norhyttedagen ska bli en årligen återkommande tradition, säger byalagets ordförande Karin Graaf som personligen tjänstgjorde vid stationen för kubbspelet.

- Det är så många andra byar som redan har en egen dag och då tyckte vi att Norhyttan också skulle ha en sådan, fortsätter hon med entusiasm.

För den musikaliska underhållningen svarade kända Gullarbergs trio från Grängesberg. De spelade massor av glada och kända melodier till deltagarnas stora belåtenhet. Det nynnades med både här och där.

- På sätt och vis blir det här samtidigt något av en hemvändardag även om vi inte kallar den så, säger Viola Andersson som tjänstgjorde i kaffeserveringen tillsammans med Lisbritt Falk.

De sålde massor av kaffe med gott hembakat bröd som tilltugg. Hembakat bröd utgjorde även vinster till de som lyckades bäst i den poängjakt som dagens olika tävlingsmoment resulterade i.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons