Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första kullen yrkesförare gratulerades av Hultqvist

Annons

Är du trött på ditt jobb och skulle kunna tänka dig att bli yrkesförare?

Nu finns chansen att få utbildningen betald genom Vuxenutbildningen i Borlänge.

Tidigare har de som varit intresserade av att utbilda sig till yrkesförare fått bekosta sin utbildning själva. För arbetslösa däremot har möjligheten funnits att få en utbildning genom arbetsförmedlingen.

Den första kullen i den nya utbildningen utexaminerades i går och dagen till ära var kommunalrådet Peter Hultqvist på plats vid Yrkestrafikskolan på Dala airport för att gratulera de nya yrkesförarna.

Att det är en populär 20-veckorskurs visar både det stora intresset och det faktum att samtliga 14 deltagarna i premiärkursen redan fått jobb som förare eller har löfte om jobb.

Margareta Pastuhoff är en av dem. Hon har tidigare arbetat inom barnomsorgen och äldrevården. Innan hon började förarutbildningen jobbade hon som servitris. Nu har hon fått jobb som lastbilschaufför på Lunds Schakt & Planering i Borlänge och stormtrivs med arbetet.

- Jag har alltid tyckt om att köra bil och har velat bli chaufför i många år. Tidigare har det inte var möjligt och jag är jätteglad att jag fått den här chansen, säger hon.

Mats Åkesson, ansvarig för utbildningen vid Yrkestrafikskolan på Dala airport, tycker att det är roligt att intresset för kursen varit så stort och vill passa på att tacka åkerierna i Borlänge som ställer upp med praktikplatser. Han berättar att behovet av nya förare är stort och kommer att vara så flera år framöver på grund av pensionsavgångar.

- Vi har redan över 40 anmälningar till nästa kurs som startar i augusti, kanske ordnar vi ytterligare en kurs, säger Mats Åkesson.

I sitt korta tal gratulerade Peter Hultqvist deltagarna till deras nya jobb. Kursdeltagarna kommer från sex olika kommuner och ytterligare två kommuner finns representerade bland dem som anmält sig till höstkursen. Peter Hultqvist konstaterade att Borlänge nu fått en utbildning som tidigare saknats och att Dala airport med omgivning är perfekt för ändamålet.

- Det visar att Dala airport har större möjligheter än bara flygverksamhet, sa han.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons