Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första gröna skolan

Annons

För att bli miljöcertifierad och få denna utmärkelse, som delas ut av stiftelsen Håll Sverige rent, måste skolor och förskolor ha uppfyllt fem konkreta miljömål. Forssaängskolans granne, förskolan Svartnäsgården blev i höstas först i Borlänge med att få utmärkelsen.

På tema livsstil och hälsa sattes fem miljömål upp på Forssaängskolan. Dessa har varit: frukt eller grönsak varje dag, massage, avslappning, varje vecka, kompissamtal, fysisk aktivitet, exempelvis promenad, varje dag och sopsortering i klassrummet.

I miljöarbetet har 14 klasser deltagit, från förskoleklass till skolår 6. Ett arbete som engagerat och inspirerat alla på skolan.

- Allt som gäller miljöarbetet har dokumenterats. Det har fotograferats, ritats och skrivits. Tanken är att vi ska fortsätta och bygga på med ett nytt tema till hösten, berättar Forssaängskolans biträdande rektor Christina Haglind.

- Svartnäsgården har arbetat med miljö i snart 15 år. Det är roligt att vi har en gemensam linje och många möjligheter att samarbeta.

På skärtorsdagen var det en lite högtidlig cermoni på skolan. Då hissades grön flagg av elevrepresentanterna i sexan, Björn Hedlund och Johanna Junglert. De fick hjälp med detta av vaktmästaren Ove Korsgren.

Skolans gröna flagg hissades i närvaro av bland andra kommunalrådet Peter Hultqvist och barn och skolnämndens ordförande Mariann Nordlöf. Flaggan kommer att vara uppe hela tiden, då det inte är vanlig flaggdag.

I samband med skärtorsdagens flagghissning fick varje klass en fotboll. Dessutom delades bland annat hopprep ut till eleverna.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons