Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första dagen på nya jobbet

Annons

- Jag står fast vid att driva kravet på en skattehöjning med 85 öre, säger han inför debuten.

- Det ekonomiska läge kommunen befinner sig i gör att en skattehöjning är enda framkomliga vägen för att så småningom få handlingsutrymme för den offensiv vi har visioner om att göra, säger Mattsson-Frost inför debuten.

Det kunde kanske varit angenämare att tillträda som kommunalråd och samtidigt sänkt skattetrycket för kommunmedborgarna, men Lars Mattsson-Frost menar att man måste se den verklighet vi befinner oss i och agera efter den.

Vilken verklighet gäller då för det nya kommunalrådet. Har han exempelvis löneförhandlat för sig själv?

- Arvodet är inte bestämt, det är något kommunfullmäktige senare ska fastställa, men min principiella uppfattning är att kommunen måste vara beredd att betala hyfsade arvoden för det jobb man lägger ner.

Som bekant har Mora kommun den senaste mandatperioden haft två kommunalråd. Eftersom båda jobbat 80 procent har deras arvoden varit 80 procent av basbeloppet 37 900 kronor, alltså 30 220 kronor per månad.

Den sista tiden av Gunnel Söderbergs och Berndt Martinssons era som kommunalråd har båda jobbat/lyft hela basbeloppet genom Martinssons engagemang som ordförande i teknik- och fritidsnämnden och bådas engagemang i sociala utskottet.

Lasse Mattsson-Frost kommer att jobba heltid som kommunalråd och därför är det ingen djärv gissning att anta att hans minimilön hamnar på 37 900 kronor/månad. Sedan finns förvisso visst förhandlingsutrymme upp till de 60-70 000 kronor kommunen betalat ut för de två tidigare kommunalråden.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons