Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första... andra..... tredje....

Annons

Redan vid visningen gäller det att spana in sina favoritobjekt och att ha full kontroll på vad för guldkorn som kan gömma sig i de så kallade fyndlådorna med blandat gods. Sedan är det tålamod och väntan som gäller.

- Hoppas att inte någon annan har upptäckt den gamla fina Rörstrandstillbringaren som gömmer sig i en låda tillsammans med de bruna kantstötta temuggarna med orange dekor från 70-talet.

Ofta finns "auktionsproffs" på plats som förstör dagen för alla som drömmer om att göra sitt livs klipp. Skillnaden är ändå att de aldrig ser något affektionsvärde i de saker de ropar in. Här gäller det bara att kunna sälja vidare med så stor vinst som möjligt. Istället får man inrikta sig på andra fynd. Ju senare ju billigare, är en bra tumregel. Även en regnskur kan göra underverk för budgivningen såvida det inte är ett paraply eller ett gammalt parasoll som just ska gå under klubban. Varken regn eller hänsynslösa proffs syntes dock till när lösöret från frisören Frans Lykos fastighet i centrala Vansbro auktionerades ut. För bara några tior såg Lena Andersson från Leksand till att kunna utrusta barnen med både hockey- och bandyklubbor samt ett par i stort sett oanvända Rollerblades. Själv blev jag lycklig ägare till en kofot, ett järnspett och ett litet skåp för sammanlagt 270 kronor. Ett verkligt fynd på min ära.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons