Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första, andra...och

Annons

I stället för underofficerarna som förr huserade på mässen finns nu här auktionsförrättare Peter Magnusson och PR-mannen Roger Lindström omringade av hantverkare av alla de slag.

På onsdag ska allt vara klart för då slås portarna till Falu stads-auktion upp. Då blir det bandklippning och möjlighet att få sina saker värderade.

Roger och Peter är överens, det måste ju finnas en auktionsfirma i Falun.

- Efter att Johanssons vid Tallen gott omkull slog vi oss ner i vår numera nedlagda affär Anno 1900 och pratade. Det tog bara tio minuter innan vi hade bestämt oss för att sätta igång och här är vi nu, säger Peter och torkar svetten ur pannan efter att ha monterat upp den fyrtioandra hyllan för kommande auktionssaker.

Några problem att få in auktionsgods tycks det inte ha varit och kvalitén på föremålen är hög. Säkerheten är det heller inget fel på då hela Vasallenområdet bevakas av Securitas.

- Vi har fått in så det räcker till första auktionen som blir nästa fredag. Ja, vi har också så det räcker till nästa, säger en nöjd Peter och ser sig omkring.

I taket har de redan hängt upp några lampor till visning och i rummet bredvid håller det på att bli klart för Kaféet.

- Här kan man dricka en kopp kaffe medan man i katalogen prickar för det man är intresserad av. Sedan är det bara att sätta sig ner i salongen och bjuda, säger Roger och ser ut över de många stolarna inköpta genom Radio Dalarnas "Sök och finn".

Vd för företaget är Christian Magnusson och administrationen sköts av Lindha Magnusson, barn till Peter.

- Hela konceptet bygger på att vi har en vanlig auktion med kvalité. Vi vill höja nivån men ändå inte ha kvalitetsauktioner. I stället satsar vi på special som frimärken, mynt och konst. I Dalarna finns ett genuint konstintresse, säger Peter som har erfarenhet inte minst från sin tid som auktionist i Dala-Floda.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons