Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först ut - och först i mål

Annons

Rekord blev det inte när Tjejruset gick för nionde gången på Lugnet i Falun, men en solig succé. Falu IK:s motionslopp lockade 2 495 startande förra året. I år var 2 100 anmälda på torsdagens morgon och troligen fylldes listorna på med ett par hundra under dagen när det vackra vädret höll i sig.

- En rolig grej. Vi går nog på under en timme och tar det inte så allvarligt, sade Anna-Greta Gustavsson och Margot Norstad som hängt med kommunens friskvårdsbuss från Malung. De tyckte att Tjejruset är värt en tur på 30 mil, men stod med armarna i kors under uppvärmningen.

- Det är kul för att det är som en tävling, sade Matilda Köhler, Karin Vikström och Linnea Nyberg som går i femman Östra skolan, fotbollsflickor som tränar med Falu BS två kvällar i veckan.

Jonatan Steen hade väl aldrig haft så mycket kvinnfolk efter sig som när han agerade hare på cykel och ledde löparna längs slingan.

Det var tonåringarnas dag, tre kom först i mål, taggade redan på startlinjen. Therese Sjöström var först ut och först i mål på 17.55. En bejublad hemmaseger. Hon tränar löpning för Falu IK.

Även tvåan Hanna Brodin (18.36) tävlar för arrangörerna, men är ännu snabbare på skidor. Trean Emmy Ströberg (18.45) tränar med Falutjejerna, men tävlar för Heros i Smedjebacken.

Funktionärerna hade fullt sjå att trassla upp lådvis med medaljer. Alla fick en om halsen.

Sedan hägrade gula berg med bananer och dricka.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons