Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa BK:s problem kan vara större än befarat

Annons

Större delen av Forssa BK:s föreningsbidrag för 2005 är redan förbrukat. Kommunen har kvittat bidraget mot klubbens hyresskuld.

Revisorerna som föreslagit ansvarsfrihet för styrelsen kan ändra sig - om den interna utredningen pekar på oegentligheter i klubben.

Som tidningen berättade i måndags fick klubbens styrelse inte ansvarsfrihet vid föreningsstämman.

Detta trots att revisorerna föreslagit detta. Medlemmarna var inte beredda att ge ansvarsfrihet, utan vill först ha mer information innan ställning tas i frågan.

En intern utredning är igång och den ska bland annat klarlägga om det förekommit några oegentligheter inom föreningen.

Revisor Torbjörn Sjöström säger att revisionsberättelsen inte behöver ligga fast - om den interna utredningen som pågår ger anledning till kritik. Sjöström bekräftar att revisorerna under senare tid fått signaler om att allt inte stått rätt till inom föreningen, men att de kom sent före årsmötet.

-Vi får se vad utredningen kommer fram till. Revisionsberättelsen kan ersättas av en ny om det kommer fram saker som berör 2004, säger Torbjörn Sjöström.

Att klubben brottas med ekonomiska problem är känt. Däremot kan vidden vara större än vad som hittills framkommit. Det befarar flera i föreningen.

Det föreningsbidrag på 140 000 kronor som klubben får från fritidsnämnden i år är redan förbrukat, till största del. Pengarna har används för att täcka den hyresskuld Forssa BK haft till kommunen på 171 000 kronor.

Det handlar om planhyror. Fritidsnämnden och klubben har gjort en överenskommelse. Klubben kommer därför att få ut bara 10 172 kronor i föreningsbidrag i år.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons