Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försök till mordbrand i Malung

Annons

Några ungdomar misstänksför försök till mordbrand i centrala Malung. Det var natten till fredagen som minst två ungdomar upptäcktes vid Hemköps lastkaj. De höll på att anlägga en eld och hade samlat ihop brännbart material.

En förbipasserande upptäckte gärningsmännen och larmade bageripersonal i samma fastighet. Man lyckades emellertid släcka elden innan den fått något fäste.

Ungdomarna som hade tänt på försvann springande från platsen. Polisen har signalement på de misstänkta.

Ännu har ingen gripits för det inträffade men polisen ser mycket allvarligt på händelsen eftersom en större brand kunde ha utbrutit.

Händelsen inträffade mellan två och tre på natten.

Under våren har ett par bränder anlagts i centrala Malung. I ett av fallen utvecklades det till en storbrand där gymnastikhallen vid Blomsterbäcksskolan i brann ner till grunden.

Vid en fastighet efter Postgatan i Malung upptäcktes branden i ett tidigt skede och kunde släckas innan den hade tagit sig.

Ingen av bränderna har klarats upp, varför man inte kan utesluta att samma ungdomar som nu gjorde upp eld också kan ha någonting med dessa bränder att göra. Polisen är därför mycket angelägen om att få in tips från allmänheten om man har sett någonting misstänkt i området under natten till fredagen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons