Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Försök till mord"

Annons

Åklagaren Christel Anderberg var mycket bestämd när skottdramat i Östanbjörka den 31 oktober 2002 rullades upp i Svea hovrätt på måndagen.

- Det ser ut som en tanke att det skulle ha varit en olyckshändelse när två av tre skott träffade. Jag tycker det talar ett helt annat språk.

- Jag tolkar det som om 68-åringen sköt i ursinne och det har även tingsrätten gjort. Han har ju dessutom själv sagt att det slog slint för honom när han kom ut.

Att den misstänkte varit försatt på fri fot under den långa väntetiden finner Anderberg som något mycket anmärkningsvärt.

- Det strider mot allt sunt förnuft att målsägaren skulle behöva möta den här mannen som dessutom var nära granne när han skulle börja återhämta sig psykiskt efter händelsen.

- Och varför skulle han som målsägare behöva flytta från byn?

Det förhållandet var också något som hästägaren själv höll ett anförande om under förhandlingen. Åklagaren påminde om att 27-åringen, trots att han tränar upp till fem timmar om dagen för att få upp styrkan i det skadade benet, kommer att få bestående men för resten av livet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons