Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försök till fiskstöld

Annons

Några tilltänkta tjuvfiskare var av allt att döma på plats under fredagsmorgonen vid fiskodlingen i Fors. Och det var inget litet byte som eftertraktades. När odlingen skulle tittas till av personal upptäcktes en hel del fiskeutrustning - bland annat ett nät liggandes på platsen.

Tydligen hade de presumtiva tjuvarna överraskats när personalen anlände och hastigt smitit från odlingen innan de hann näta upp bytet. Tjuvfiskeförsöket har polisanmälts och den utrustning som lämnats finns nu i polisförvar. Det finns vissa misstankar att arbeta efter.

Bil stals i centrum

MALUNG. Natten mot fredag stals en bil i centrala Malung. Det rör sig om en mörkgrön Ford Mondeo av 1994 års modell. Registreringsnumret är PZA 271.

Rättelse

Malung. Det smög sig in en liten tryckfelsnisse i gårdagens tidning. Staffan Eklund är ex-Rotharryan, inte ex-Rotaryan. Vi ber om ursäkt för felaktigheterna.

Delegation för

östlig Limaväg

LIMA. En limadelegation bestående av Olle Larsson, Sivert Bergman, Rolf Östling och Bengt Lindow har uppvaktat kommunstyrelsens arbetsutskott för att få gehör för idén att riksvägen genom södra Lima bör få en helt ny sträckning öster om bebyggelsen, i stället för den föreslagna ombyggnaden i dalgången. Det skulle bli en modern väg för den allt starkare turisttrafiken till och från Dalafjällen, anser de. Kommunstyrelsens arbetsutskott noterade informationen.

Vem ska betala

återställningen?

MALUNG. Lägenhetsdaghemmet Pålhagen i Sälen läggs ned och lägenheterna ska återställas till vanliga bostäder. Nu har frågan kommit upp om vem som ska stå för återställningskostnaden. Enligt bostadsbolaget Malungshem ska det finnas en gammal uppgörelse om att bolaget och kommunen ska dela på återställningskostnaden som uppgår till 1,2 miljoner kronor. Malungshem har dock inte kunnat visa upp något sådant avtal och kommunen har heller inte kunnat hitta något sådant avtal i arkivet. Kommunstyrelsens arbetsutskott tycker att Malungshem ska försöka att gå till kommunens barn- och utbildningsnämnd.

Mer läsning

Annons