Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försök till bedrägeri - Nigeriabrev

Annons

I går fick en mottagare på Kapellvägen ett så kallat Nigeriabrev med posten. Brevet, som är skickat av ett spanskt företag, gratulerar till vinsten på 16 000 dollar. Allt mottagaren behöver göra är att uppge sitt kontonummer på medskickad blankett.

Enligt polisen har den här typen av bedrägeri pågått i flera år. När man väl lämnat ut sitt kontonummer länsas kontot och någon vinst ser man naturligtvis aldrig röken av.

Åtalade efter polisjakt

u En kvinna och två män, alla i tjugoårsåldern, har åtalats vid Falu tingsrätt för stöldförsök. En av de tre, en 19-årig man, åtalas också för olovlig körning.

Det var i slutet av mars som polisen grep ungdomarna, som är boende i Leksands kommun, efter att vittnen sett hur de försökt göra inbrott i ett garage i Sågmyra.

Grannar hade först sett en okänd bil stå parkerad vid huset, när de gick för att kontrollera vad som var på gång såg de att garaget var uppbrutet och bland annat en motorsåg hade burits ut. Det hade också gjorts ett försök att stjäla en fyrhjuling, som stod i garaget med motorn på.

Tre personer sågs springa från platsen och polisen larmades. Spår i snön visade i vilken riktning personerna sprungit och med hjälp av en hundpatrull hittades de tre ungdomarna efter en halvtimmes sökande.

De tre står nu åtalade för försök till stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. 19-åringen åtalas också för olovlig körning i samband med händelsen. Alla tre har i polisförhör erkänt brott.

Volleyboll

vid Varpan

u "Arbetet kring badplatsen har blivit en folkrörelse."

Det säger Bosse Réen som är ordförande i intresseföreningen för Bojsens badplats.

Han gläds över att det aldrig är några problem att få folk att ställa upp och jobba för den gemensamma trivseln vid Varpan. Där har Bojsenborna under våren bytt sand och matjord, samt anlagt en bana för strandvolleyboll och en för boule.

Dessutom har de planterat buskar som Kopparstaden skänkt. De 40 000 kronor som föreningen fick i våras ur olika fonder har kommit väl till pass.

- Alla är välkomna att njuta, det här är förstås en strand för allmänheten, hälsar Bosse Réen.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons