Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag väcker ilska

Annons

Detta har lett till att en kontaktgrupp bildats. Den kräver att gruppen tillsammans med representanter för kommunen snarast ska få träffa representanter för länsstyrelsen.

Vid detta sammanträffande, som man hoppas blir ganska snart, ska ytterligare sakfakta presenteras.

De upprörda Limaborna menar att andra saker än trafiksäkerheten har prioriterats och detta rimmar illa med den "noll-

vision" som Vägverket och regeringen har. Regeringen som stoppat förslaget att följa järnvägsbanken har inte blivit riktigt informerad om trafiksäkerheten, menar Limaborna.

- Vi kräver att representanter för de beslutande myndigheterna besöker området en trafikintensiv dag under högsäsong för att både se och uppleva problemen, menar Limaborna.

Mer än sex hundra namnunderskrifter har samlats in där alla föredrar att vägen dras enligt förslag ett; längs järnvägsbanken.

- Vi vet att mer än 95 procent står bakom detta förslag. Och vi vet också att alla är emot det förslag man presenterade för en tid sedan, säger Hans Andersson i kontaktgruppen.

Gruppen menar också att järnvägsbanksförslaget möjliggör att ortsbefolkningen fortfarande kan använda den gamla vägen vilket minimerar behovet att åka i den intensiva turisttrafiken.

I dag finns drygt tjugotalet utfarter från Tandö till Risätra och dessa kan med det första förslaget minimeras till tre utfarter vilket skulle öka trafiksäkerheten.

Det förslag som Vägverket arbetar med går ut på att bredda södra delen av gamla vägen. Detta skulle drabba ett par lantgårdar mycket hårt, det förslaget är ingen lösning på vägfrågan Tandö-Bu, menar kontaktgruppen. Att bygga en "lokalgata" längs vägen i det förslag som arbetas med betraktas nästan som omöjligt och det kräver också mer mark än som finns tillgänglig liksom att det också ökar intrånget på riksintresset.

- Upprördheten över vägfrågans handläggning är stor och kravet att få en seriös behandling av alla frågor kommer inte att släppas, säger medlemmarna i kontaktgruppen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons