Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolepersonal kräver arbetskläder

Annons

Det är en halvkylig vårdag och regnet hänger i luften. Det är utelek på Vika förskola och gårdsplanen är full med påbyltade barn i färggranna vårjackor och personal i varma oömma ytterkläder med rejäla gympaskor eller vandringskängor på fötterna.

Borlänge kommun har sedan ett par år tillbaka satsat på arbetskläder till sin barnomsorgspersonal. Stegvis, år för år, har de fått varma jackor, byxor och skor, en vettig garderob som passar utomhusarbete. Det finns fler exempel i landet, till exempel Tierp och Huddinge, som förser sin barnomsorgspersonal med arbetskläder.

Men så är det inte i Falu kommun.

- Vi går ju och muttrar om det här jämt och nu är det dags att göra något åt det, säger Kicki Björklund, förskollärare.

- Vi behöver oömma arbetskläder som man inte behöver vara rädd för att förstöra eller skita ner, säger hon.

Personalen på Vika förskola har helt enkelt tröttnat på att lägga ut tusenlappar årligen för att privat köpa in bra regnställ, varm vinterkängor och oömma kläder för att kunna sköta sitt jobb. Kommunanställda vaktmästare, lokalvårdare, vårdbiträde, gatu- och parkanställda får däremot med självklarhet arbetskläder. Nu vill barnomsorgspersonalen ha ett svar av arbetsgivaren varför deras yrkesgrupp särbehandlas på det här området.

- Vi är ute flera timmar per dag och det måste vi vara för att ha en bra pedagogisk verksamhet där barnen får upptäcka och leka, säger Anna-Karin Axellie, förskollärare.

I en skrivelse till arbetsgivaren vill nu personalen ha svar på frågan: "I Falu kommuns jämställdhetspolicy för 2004 fastställer man att arbetsplatserna ska ge lika villkor i arbetet vad gäller lön, övriga arbetsvillkor samt utvecklingsmöjligheter. Arbetsgivaren lever inte upp till målet i policyn. Är det bara ord på papper eller ska policyn verkställas?"

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons