Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolekojan angripen

Annons

För en tid sedan byggde barnen vid förskolan Hästen på Storbygärdet i Malung en pilkoja. Det lades ner en hel del arbete och det kostade också några hundralappar att bygga kojan med kvistar från pilträd och sälg. Och det har varit ett kärt ställe när man vistats ute för att leka.

Därför var barnen då de kom till Hästen på tisdagsmorgonen ordentligt ledsna eftersom pilkojan delvis hade förstörts. Detta hade skett efter halv sju på måndagskvällen. Under tisdagen kom det fram uppgifter som tydde på att det var ett yngre barn som hade gjort det här.

- Vi ska ta kontakt med föräldrarna och försöka reda ut det här säger Anna Kyhlberg som först innan man fick en indikation om vem som kunde ha gjort det var beredda att göra en polisanmälan.

- Men vi hoppas att klara ut det här utan att göra detta säger Anna Kyhlberg som hoppas att det här var en engångshändelse.

De barn som brukar leka i kojan var naturligtvis inte glada över det inträffade men hoppades att man kan laga pilkojan igen och att man sedan får ha den i fred.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons