Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan mitt i smeten

Annons

Förskolan i Gonäs var riktigt i smeten under tisdagseftermiddagen.

Personal, föräldrar och inte minst barnen firade den traditionella våffeldagen i strålande solsken och ljuvlig vårvärme.

Att alla produkter i våfflorna och även tillbehören, för dagen grädde och sylt, var KRAV-märkta, gjorde att allt smakade dubbelt gott.

- Vi vill självklart slå ett extra slag för miljön och i den driven ingår just giftfri mat, berättade Britt-Marie Olsson-Persson, miljöansvarig vid barnstugan.

För kokerskan Marie Fors blev det ett par jobbiga timmar framför våffeljärnet.

- Men det är bara kul och våra våfflor är de godaste i hela världen, lovade hon.

Efter att han smakat en dylik finns det ingen anledning att motsäga detta påstående.

De knapergoda läckerheterna var mycket delikata för att inte tala om tillbehören i form av grädde och sylt!

Det är kommunens arbete i Agenda 21 och EKO-tåget Dalarna som möjliggjort den här dagen.

- Glädjande nog har flera företag i Ludvika ställt upp med kravmärkt mjöl.

- När föräldrarna lämnar barnstugan får de med sig var sin påse av det extra goda mjölet, berättade Gunnel Persson som arbetar i kommunens Agenda 21.

- EKO-tåget vill öka medvetenheten om miljö och etik i livsmedelsproduktionen hos såväl konsument som producent.

Både liten och stor såg ut att må mycket bra på denna våfflans egen nationaldag. Det där med kalorier hade inte högsta prioritet...

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons