Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenad start för nya aktivitetshuset

Annons

Byggarbetarna som jobbar med att bygga om gamla brandstationen har fullt upp. Tidigare i år räknade fastighetsägaren Leksandsbostäder med att det nya allaktivitetshuset skulle slå upp sina portar den första september, men bygget har blivit försenat.

- Själva projekteringen och planeringen tog längre tid än vi räknade med. Hur huset ska nyttjas har ändrats under tiden och vi har fått anpassa oss, säger Stefan Mathiasson vid Leksandsbostäder.

De långa leveranstiderna på material har också bidragit till förseningen.

- Det som fanns på lager inom byggbranschen förr kan ha upp till sex - åtta veckors leveranstid nu. Och är det en specialbeställning kan det ta 14 - 16 veckor, säger Stefan Mathiasson.

Den 15 november ska det yttre arbetet slutbesiktigas, sedan återstår justeringar inomhus med bland annat ventilation. Därtill ska insidan inredas av användaren, det vill säga kommunen.

- Vi hoppas att vi kan öppna under november månad, säger Christer Lundman, chef på kultur- och fritidsförvaltningen.

När brandstationen är färdig-renoverad ska vagnshallen fungera som en stor samlingslokal, lämplig för teater, dans och andra uppträdanden. Entrédelen förses med toaletter och garderob och ett kafé ska inhysas på markplan. På nedre plan har ungdomskontoret sina lokaler och där ska det ska finnas en musikstudio och replokaler.

Dagtid kan skolan och öppna förskolan nyttja lokalerna, och till exempel pensionärsföreningar. På kvällarna vill kommunen hålla öppet så att huset fungerar som en samlingsplats för ungdomar. Även föreningar och studieförbund kommer att få möjlighet att använda lokalerna.

Målet är att verksamheten ska vara i full ruljans i huset till årsskiftet.

- Vi ska ha någon slags invigning, men när det blir vet jag inte, säger Christer Lundman.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons