Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsdag med magi och behåbombning

Annons

Behåbombning och frågan hur många pingviner en isbjörn äter upp varje år var två saker som vållade huvudbry hos besökarna på Forsdagen.

Behåbombning var ett av Sture Mattssons nya påfund och det var en av grenarna som ingick i familjefemkampen. En behå laddades med dubbla bandybollar, en per kupa, resåren spändes och sedan gällde det att pricka ner burkar från en hylla.

Per Perjos visade talang för den nya grenen. Han laddade och siktade så bra att han vann hela femkampen, trots mindre lyckade framträdanden i grenar som ringkastning och bollkastning, där han blev poänglös.

I femkampen ingick också tipspromenad och där blev det väldiga diskussioner om isbjörnars aptit på pingviner. Man skulle kanske kunna tro att pingvinkött är en viktig maträtt för isbjörnar som lever därute i det karga islandskapet.

- Rätt svar är noll, isbjörnar och pingviner träffas inte annat än på något zoo, de lever på olika poler, förkunnade Sture Mattsson.

Yxkastning och brödbak förekom också i Forsgläntan vid Boa under dagen.

För underhållning svarade trollkarlen Willi Zaidos, Malungs dragspelsklubb och en musikalisk ensemble ur byns egen teater "Under samma himmel", som för dagen uppträdde "Under samma presenning".

Forsdagen var välbesökt och avslutades som traditionen numera bjuder med ett riktigt ankrace nere vid älven.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons