Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan är inte hjärtlös

Annons

Svar till LO-gubbe, s:

Jag vill inte på något sätt undandra mej något ansvar när det gäller den cancerdrabbade familjen Back. Det är alltid svårt och känsligt att redovisa alla detaljer i ett enskilt fall.

Jag har haft kontakt med modern till den cancersjuke pojken vid flera tillfällen både före och efter det att media skrivit olika artiklar. Jag tycker att media på ett delvis oseriöst sätt försökt vinkla det hela till att familjen inte får något stöd och att vi i Försäkringskassans styrelse agerar helt hjärtlöst.

Familjen är beviljad helt vårdbidrag för sin sjuke son. De har också rätt till vård av sjukt barn i 120 dagar.

Det som Försäkringskassans tjänstemän beslutat om är att inte fortsätta att betala ut sjukpenning för att de inte ansett att modern är sjuk. (Detta beslut är överklagat till Länsrätten)

Vi tycker alla att familjen behöver allt stöd för att hjälpa sin sjuke son. Vi har i Försäkringskassans styrelse skrivit till socialdepartementet och jag har personligen pratat med Berit Andnor för att ge möjligheter att utöka antalet dagar för vård av sjuka barn i sådana här situationer.

Jag kommer att driva på frågan fortsättningsvis och jag har goda förhoppningar att det ska lyckas. Jag hoppas främst på att sonen får den allra bästa vård så att han blir frisk.

Kurt Kvarnström, s,

Krylbo

Mer läsning

Annons