Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringar är Tomas grej

Annons

Tomas är född i Stockholm men kom till Ludvika som åttaåring. I mitten av 1970-talet flyttade Tomas till Uppsala för att läsa juridik. 1983 blev han färdig med sin jur kand och flyttade sedan tillbaka till Ludvika igen där han bodde några år. Tomas är uppväxt i en idrottsfamilj med tre yngre bröder, tvillingarna Per och Christer som bland annat spelat fotboll i Ludvika FK och Sundsvall och lillebror Åke som nyligen avslutat sin ishockeykarriär i engelska ligan.

Badminton har varit hans idrott som han spelat till och från i 30 år. För något år sedan tog han sitt andra DM-brons i oldboys dubbel. För 20-25 år sedan var han med om att ta upp Ludvika Badmintonklubb från division IV till näst högsta serien. I föreningen har han varit spelare, tränare och ordförande.

Tomas gjorde lumpen 14 månader som radiotelegrafist i Flottan, först i Karlskrona, därefter mönstrade jag på isbrytaren Tor som då låg i Stockholm men som några månader senare påbörjade isbrytarsäsongen i Bottenviken.

Efter att ha träffat sin blivande fru, flyttade Tomas 1989 ännu en gång till Uppsala. Efter skilsmässa kom han tillbaka till Dalarna och bor sedan tre år tillbaka i Gagnef.

Tomas började arbeta inom försäkringsmäklarbranschen 1998. Sedan några år han eget företag och driver tillsammans med två kollegor ett gemensamt företag med försäkrings-

mäklarverksamhet.

Tidigare har han arbetat inom många olika yrkesområden som vaktmästare på idrottsplats, buskröjare, maskinmontör, gymnastiklärare, redaktör för taltidning, väktare, försäkringstjänsteman med mera.

När Tomas var yngre gjorde han en del resor, bland annat tågluffade han runt i Europa det året interrailkortet hade premiär. Som tidigare stor travfantast gjorde han också en resa till Frankrike för att se travloppet Prixd´Amerique på plats. Hans travintresse var så stort att han var delägare i en travhäst. Numera följer Tomas gärna V 75 på tv.

Det största äventyret var nog ändå en resa som gick till Barbados, Västindien, i slutet av 1970-talet där han stiftade nya bekantskaper och fick uppleva mycket. Fritiden ägnar han en stor del åt tioåriga dottern Emilia. Eftersom hans föräldrar och syskon bor relativt nära så blir det också en hel del umgänge med dem. Tomas försöker hålla sig fysiskt i trim genom löpning, åka inlines och spela lite badminton.

Födelsedagen firar han i Dröverka utanför Ludvika tillsammans med släkt och vänner.

Mer läsning

Annons