Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förrymd nekrofil omhändertogs

Annons

Den 43-årige kyrkovaktmästare från Surahammar, som dömdes i höstas för att ha haft sex med en död kvinna, som rymt från en bevakad permission i dag på eftermiddagen har omhändertagits av polis.

En polispatrull kunde efter tips från allmänheten omhänderta den efterlyste mannen vid 21-tiden.

Omhändertagande var odramatiskt. Mannen fördes under kvällen till den psykiatriska akutmottagningen i Västerås.

Länsrätten i Västmanland hade beviljat 43-åringen en tre timmar lång permission i sällskap med en stödperson i Salatrakten. Att mannen och hans stödperson trots det åkte till Surahammar _ där mannen tidigare bränt ned en kyrka _ beror på ett missförstånd, enligt Carl-Göran Carlsson, verksamhetschef för rättspsykiatrin i Västmanland.

Vid ett kafébesök i Surahammar ursäktade sig 43-åringen för att gå på toaletten. När han inte kom tillbaka inom rimlig tid gick stödpersonen för att leta efter honom. Det stod snabbt klart att mannen avvikit.

Det är andra gången 43-åringen avviker under permission. Förra gången det hände var i januari i år. Efter några dygn i frihet kunde polisen omhänderta mannen som då var kraftigt berusad.

Mannen dömdes i oktober 2006 till rättspsykiatrisk vård efter att ha förgripit sig sexuellt på ett kvinnolik i en kyrka. Han dömdes också för att ha bränt ned den gamla träkyrkan i Surahammar. Normalt sett vårdas mannen på en sluten avdelning på den rättspsykiatriska kliniken i Sala.

TT

Mer läsning

Annons