Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förrådsbyggnad nedbränd

Annons

Det var vid 03.50-tiden som en privatperson blev varse hur det brann i timmerbyggnaden och ringde till länsalarmeringen (LAC). Totallarm drogs och den lokala räddningstjänstens samlade styrka dirigerades skyndsamt till brandplatsen. Tio man deltog i den krävande insatsen.

- Vi var där redan 03.56 och då var förrådsbyggnaden helt övertänd. Vi fick helt inrikta oss på att se till att elden inte spred sig till intilliggande byggnader där det fanns stora värden, säger räddningsledaren Håkan Bergkvist.

- Branden kunde lätt ha spridit sig via taket med tjärpapp och då vet man aldrig vad som hade kunnat hända.

Brandbefälet betraktar lördagsmorgonens brand som oroväckande mot den bakgrund att det förekommit tidigare misstänkta bränder och brandtillbud på olika håll i Fredriksberg. Bland annat brann en bil vid skolan och där har det också kastats en så kallad molotovcocktail mot en dörr.

- Många här misstänker att det är en pyroman som är i farten. Ryktet går att det är någon som tänder på, säger en Fredriksbergsbo till tidningen.

- Helt klart var förrådsbranden anlagd. Det är väl någon som härjar och man frågar sig vad det ska bli härnäst, säger räddningsledaren.

Stein Bakken är tacksam för att räddningstjänsten lyckades rädda hans anläggning och de dyrbara fordonen samt en grävmaskin.

- Branden var ju bara några meter från min verkstad. Det här hade lätt kunnat bli en riktig katastrofbrand.

Även Bakken misstänker att branden var anlagd.

- All ström var bortkopplad från förrådsbyggnaden så att någon har tuttat på är då helt säkert.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons