Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlustsommar

Annons

Redan för tre år sedan ansökte Dalhalla om ett tidsbegränsat borgenslån hos Rättviks kommunstyrelse. Lånet omfattade cirka två miljoner. Det lånet är löst, men nu ett par år senare står Dalhalla inför samma problem och begär ett nytt tidsbegränsat borgenslån vilket kommun-

styrelsen i Rättvik beviljat. Lånet omfattar två miljoner kronor och för att få det måste Dalhalla göra en redovisning av verksamheten till Rättviks kommun varje kvartal.

Arenan har drabbats av det dåliga vädret i inledningen av sommaren. Värst var midsommarveckan och perioden under fotbolls-EM.

- Först kring 20 juli kom turistsäsongen i gång och det medförde att rejält tapp för oss. Vi tror att andra arrangörer drabbats av den dåliga inledningen av sommaren, men exakt hur det slår vet vi inte än. Säsongen är inte över, vi har tre program kvar, Rhapsody in Rock, Arnhelgen och Fyrverkerikonserten.

- I september kan vi summera och se det verkliga resultatet. Vi vill redan nu vara ute i god tid och ansöka om ett borgenslån, säger Håkan Ivarsson.

Den enskilda satsningen som gått bäst är Amandlafestivalen i början av säsongen. Flera program är givna publiksuccéer men säsongen är ett bakslag för arenan.

-Vi är väldigt sårbara och beroende av biljettintäkter. Vi har ingen större sponsor eller några statliga bidrag. Vi jobbar med att se över den långsiktiga finansieringen för att vi inte ska vara så sårbara i framtiden.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons