Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Finnveden

Annons

Verkstadskoncernen Finnveden redovisar en förlust på 188 miljoner kronor för 2002. Finnveden har en fabrik i Vansbro, före detta Plåtmekano, och även här blev det ett minusresultat.

- Vansbro har inte haft ett lyckosamt 2002, förklarar fabrikschefen Harald Rach. Det negativa utfallet beror bland annat på extraordinära kostnader i samband med att produktionen av en del produkter flyttats till Vansbro från andra ställen, införandet av ett nytt ackordssystem samt frysta ackord.

- Vi ska lyfta oss i skägget och rätta till det här, säger Rach.

Finnvedens Vansbrofabrik tillverkar plåtdetaljer, framför allt åt bilindustrin.

Fabriken i Vansbro har 192 personer anställda, just nu, en del av dem är anställda på viss tid.

Församling satsar

på underhåll

VANSBRO. Församlingen satsar på underhåll av sina byggnader. I Vansbro ska kyrkan och församlingsgården målas. Även taket på församlingsgården måste målas om.

Prästgården i Järna ska målas till en kostnad av 61 500 kronor. Dessutom ska en del reparationer utföras där, bland annat ska entrédörren på framsidan bytas ut.

Inga pengar

till kvinnojouren

VANSBRO. Prästen Tomas Brynils har föreslagit att kyrkan ska utmana kommunen och skänka fem kronor per medlem till kvinnojouren i Västerdalarna om kommunen skänker fem kronor per innevånare. Kyrkonämndens arbetsutskott föreslår att nämnden säger nej till förslaget. Avslaget motiveras med att det saknas en ansökan från kvinnojouren.

Nämnd utlyser

kantorstjänst

NÅS. Kantorn Monica Andersson har sagt upp sig från kantorstjänsten. Kyrkonämndens arbetsutskott godkänner beslutet och utlyser tjänsten på 75 procent från och med den 7 april.

Assistent för barn och ungdomar

VANSBRO. Göran Tilja anställs på en 75 procents tjänst för att arbeta som assistent inom kyrkans barn- och ungdomsverksamhet. Anställningen gäller februari, mars och april.

Mer läsning

Annons