Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Falun

Annons

Majoriteten i Falun fortsätter sin hopplösa kamp för att försvara sitt agerande kring FFF. Saken är ganska enkel. Majoriteten skapade själv problemet när man utan att ha sagt upp avtalet med FFF AB gick ut i media och sa att man skulle dra ner tjänsteköpen från FFF med en miljon kronor.

Agerandet utlöste en febril aktivitet för att rädda läget, och en tillfällig uppgörelse träffades som räddade festivalen år 2003. Kommunens kostnad för majoritetens schabbel blev cirka 1,5 miljoner kronor extra för år 2003. Därefter meddelade man att lösningen för år 2004 skulle bli att den aktör som erbjöd det bästa konceptet inom ramen 800 000 kronor skulle få uppdraget.

Den enda aktör som över huvud taget kom med något koncept var FFF AB. Trots det vägrade majoriteten att ge uppdraget till dem. Ingen fick uppdraget, och ingenting hände förrän runt årsskiftet. Då framträdde en grupp före detta FFF medarbetare med ett kraftigt bantat koncept. För att det skulle bli någon festival alls medverkade vi moderater till att de fick uppdraget. Det dröjde dock bara någon vecka efter beslutet innan de hoppade av.

Det finns bara en organisation som är professionell nog att genomföra en festival, men prestigen gör att majoriteten vägrar samarbeta med den.

Det är beklagligt att majoritetens prestige kommer att leda till att Falun förlorar ett av sina mest kända arrangemang, såväl nationellt som internationellt.

Mikael Rosén (m),

oppositionsråd

Mer läsning

Annons