Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorar sina kunder

Annons

Omfattande grävarbeten pågår i Bergskolegränd, i backen upp mot Åsgatan. Mitt i backen ligger City-grillen som Mahfouza och hennes familj driver sedan tre år. Hon trivs med jobbet och kunderna, men de senaste veckorna har hon arbetat i ett inferno av damm och buller.

- Jag blir så arg. Vad ska jag göra? I tisdags kom jag inte ens in. De som grävde fick lägga ut en bro åt mig, säger Mahfouza Niazi som sett kundkretsen halveras under de senaste veckorna.

Hon är också orolig för att damm sprider sig in i lokalen.

Mahfouza Niazi säger att hon inte fått någon information från kommunen i förväg.

Hennes son har ringt upprepade gånger till gatukontoret där tjänstemän lovat att göra ett besök, men ingen har kommit.

Gatuchefen Anders Liljekvist hävdar att butiksinnehavarna visst fått information, skriftligt och genom ett besök från Centrala stadsrum.

- Vi gör vårt bästa för att störningarna blir så små som möjligt. Vi bygger stans finaste gatuanläggning som City-grillen kommer få nytta av i sin verksamhet, säger Liljekvist och talar om att ersätta söndrig asfalt och plattor med en naturstenstrappa och en mur i Bohusgranit.

Maskinerna blir kvar över sommaren, arbetena avslutas i augusti.

- Nej, hur ska man bevisa säkert att det påverkar, säger Liljekvist som anser att det är uteslutet att kommunen ersätter Mahfouza Niazi för förlorade inkomster.

Nu funderar Mahfouza på att höra med hyresvärden om det finns möjlighet till sänkt hyra under byggperioden.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons