Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlegade åsikter ska bort ur kyrkan

Annons

Svar till V H:

Homosexualitet ansågs länge vara en sjukdom. 1975 friskförklarades homosexuella och allt sedan dess har dessa människor kämpat för sina rättigheter i Sverige.

V H skriver i sin insändare att "otukt inte tillhör den kristna friheten utan är en synd mot Gud, ty människans kropp är Guds andes tempel".

Samtidigt hyllar signaturen Gunnar Hellerby och Bo Zetterlund för att de förstår Guds ord.

I enlighet med dessa ord, visar V H att homosexualitet och homosexuella inte är välkomna i kyrkan, då detta strider mot Guds ord.

Anser V H också att jämställdhet mellan man och kvinna är en synd? I Bibeln står det att "mannen ska råda över kvinnan" (1 Mosebok 3:16), som ett straff för att hon åt av frukten och bjöd Adam den, människan blev i detta ögonblick "gudar med kunskap om gott och ont" (1 Mosebok 3:5).

I dagens samhälle anser jag V H:s åsikter vara förlegade och diskussionen är knappast aktuell. Fördömande åsikter om andra människors leverne hör inte ihop med kyrkan.

Jag slår ett slag för Inga-Lill Örnerfors-Modin som vågar sätta sig emot dessa gamla stötar och välkomnar ungdomar till kyrkan för att möta Gud.

JOHANNA

Mer läsning

Annons