Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlåt vårt val

Annons

Vad har hänt med mitt land? Förväntas inte Amerika vara en ledstjärna för hopp och frihet i världen. Jag känner inte igen mina landsmän. Amerikanska ideal representeras inte i dagens valresultat i det Amerika jag känner till.

"Om du inte är alldeles förskräckt så har du inte varit uppmärksam." Det har varit min slogan de senaste fyra åren, och det klingar sant nu mer än någonsin. Demokratier förväntas vara självkorrigerande.

När regeringen orsakar Amerika skada förväntas medborgarna, som är den egentliga regeringsbasen, avsätta den. Men förmodligen sover amerikanerna vid rodret.

När anhängare till Bushs återval ber om "fyra år till" undrar jag om de är medvetna vad de ber om. Ber de om 800 000 fler förlorade jobb?

Frågar de verkligen efter det största budgetunderskottet någonsin, som rusar upp till över en billion dollar? Vill de ha den mest förödmjukande utrikespolitiken i modern historia? Ber de verkligen om en president, som leder oss in i ett nytt militärt gungfly?

Vill de återigen ha 100 000-tals döda oskyldiga civila under förevändning att vi vill befria dem från förtryck? Stöder de verkligen en president som inte är kapabel att ändra kursen när han gör ett misstag?

Invånare i världen, när ni ser mig och andra amerikaner som reser utomlands de närmaste fyra åren, kom ihåg att 47 procent röstade mot Bushs återval. Det finns många upprörda amerikaner där ute. Jag har aldrig känt mig så förödmjukad av att vara amerikan. Medborgare i världen, var snälla och förlåt oss.

Fotnot:

Michael Svensson är en 15-årig yngling, som går första året på en amerikansk High School. Hans far är Steven, bördig från Våmhus. Ovanstående "brev till världen" har kommit från Michaels släktingarna Erik och Joanna Svensson i Våmhus. Brevet finns i original på Michaels hemsida www.michaelstuff.com

MICHAEL SVENSSON

Mer läsning

Annons