Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlängt sommaruppehåll för fräschare lokaler

Annons

Årets sommaruppehåll i Grängesbadet har blivit förlängt med tre veckor. Detta eftersom kommunen bygger om de båda bastuavdelningarna.

- Vi är givetvis glada att bastun blir fräsch, men det är synd att de inte kan sköta sitt jobb under sommaren, säger en person som tillbringar mycket tid på badhuset.

Från början var inte renoveringen av bastuavdelningarna i Grängesbadet tänkt att bli så stor. Man skulle bara byta ut lavar och paneler.

- När vi började plocka bort panelen, märkte vi dock att materialet bakom den hade skadats av värmen, och borde bytas ut, berättar Kjell Hedlund, som är arbetsledare på tekniska.

- Vi ansåg det också bäst att lägga klinkers på golvet, i stället för det betonggolv som tidigare var där.

- De faktorerna tillsammans medförde att arbetet drog ut på tiden.

Egentligen skulle simhallen ha slagit upp portarna i mitten av augusti. Nu öppnas anläggningen i stället någon gång under nästa eller nästnästa vecka.

- Det är tråkigt för alla de badgäster som hör av sig och vill komma till oss, säger Ingvar Heed på badet.

- Men i längden är det naturligtvis positivt att lokalerna fixas till. Vi är glada att det här blir gjort, och att vi kan erbjuda en nyrenoverad och fräsch simhall när vi öppnar nästa vecka.

På tekniska ser man det som självklart att arbetet inte kunde ha ägt rum under sommaren.

- Många av dem som arbetar hos oss har semester, och de få som jobbar måste koncentrera sig på att färdigställa skolorna innan terminsstarten, avslutar Hedlund.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons