Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förläng i Älvdalen

Annons

Älvdalens vårdcentral drivs sedan fem år tillbaka på entreprenad av det producentkooperativa vårdföretaget Praktikertjänst. Avtalet går ut om ett år och en ny upphandling ska göras.

Det har fungerat omvittnat bra i Älvdalen. Inga problem med rekrytering av personal, korta beslutsvägar och överlag positiva omdömen från personal och patienter.

Praktikertjänst önskar nu få avtalet förlängt, vilket Alf Johansson finner anmärkningsvärt då han anser att det är att bryta mot lagen om offentlig upphandling.

Nu anser man på många håll att hälso- och sjukvårdslagen står över lagen om offentlig upphandling vilket innebär att man låter den tidigare entreprenören fortsätta för att säkra kontinuiteten för patienterna men för att skapa en trygg arbetssituation för alla på vårdcentralen.

I Stockholm har man tillämpat direktupphandling nyligen och i Västmanland, Västra Götaland och på andra ställen har vårdcentraler fått förlängning av samma skäl.

Så därför, Alf Johansson, se det ur personal- och patientperspektiv och låt verksamheten fortsätta genom en direktupphandling.

KURT LILJEGREN, HORNDAL

Mer läsning

Annons