Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forkörare på finfärd

Annons

I dag väntar arbete i form av slåtter på gammalt vis i Hjortnäs, höet blir foder på den kommande resan i vinter. Men gårdagen var ledighet, fint väder och goda vänners gemenskap.

Dalarna Femund forkörarförening har haft sommarträffar i Hjortnäs i fyra år. Från början var det meningen att föreningen skulle alternera träffarna mellan Sverige och Norge.

- Men vi kommer gärna hit! Det är en stor upplevelse och mycket trevligt, säger Ole Peders Svensen från Norge, innan det bär av mot lunchen i Tällberg.

I det sex ekipage långa forföljet fanns folk från Norge, Västerdalarna, Orsa, Sollerön och Leksand. Spelmannen Lars Björk, Sunnanäng, är en av eldsjälarna i föreningen och han och de övriga i Dalarna Femund spelmanslag samt representanter ur styrelsen, åker till USA i höst för att hälsa på i svenskbygderna.

- I dag känner folk till oss vid de rutter vi kör, men amerikaresan och filmen om hur vi körde från Falun till Röros härom året som SVT visar till jul, kommer säkert att betyda en hel del för föreningen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons