Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förföljd och hotad

Annons

Det var för fyra år sedan mardrömmen började för Carolina. En okänd man började höra av sig. En okänd man för Carolina, men mannen visste det mesta om henne.

- Det är otroligt obehagligt.

Vid ett flertal tillfällen har Carolina blivit överfallen och misshandlad både utomhus och i hemmet. Han är som besatt. Hon är mycket rädd. Hon kontrollerar dörrlåset flera gånger innan hon går och lägger sig.

Hoten från mannen består i att Carolina har att välja mellan att leva med mannen eller att inte leva alls. Hon har bott flera gånger på hemliga adresser för att komma ifrån honom. Nu är hon rädd för att han ska dyka upp igen.

Hon tror att det inte är uteslutet att det kan röra sig om samma man som före jul gav sig på flickor i Limahagentrakten.

Handlingsmässigt stämmer mannen in i mönstret. Plötsligt dyker han upp för att sedan spårlöst försvinna. Mannen har mörka ögon, han haltar på ett ben, ganska rund eller muskulös och han bär nästan jämnt en tröja med huva över skallen. De mörka ögonbrynen är nästan sammanväxta och han bryter på ett annat språk.

Vid ett flertal tillfällen har hon polisanmält det som hänt. Hon har som misshandlad blivit fotograferad av både polis och sjukvårdspersonal. Varför händer det ingenting? undrar Carolina.

50-talet anmälningar har det blivit genom åren, tror hon. Sådant här måste fram i ljuset. För någon månad sedan fick hon beskedet att ärendet var avskrivet.

- Jag blev otroligt ledsen och arg. Man kan inte lägga ned ärendet efter så många år. Jag har aldrig känt stöd från polisen. Jag känner mig ensam.

Nu har mannen, som Carolina tror har mycket med Borlänge att göra, börjat ringa anonyma samtal igen.

- Rätt var det är dyker han upp och gör oss illa. Jag är fruktansvärt rädd. Jag kommer att fly om han kommer tillbaka.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons