Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förfalskade Bingolotter

Annons

De anhållna är en 41-årig man och en 45-årig kvinna, båda från Skåne. Hur länge de varit i Dalarna är inte känt, men som tidningen skrev i går greps och anhölls de i Falun på tisdagseftermiddagen, då personalen i en tobaksaffär fattat misstanke och ringt polisen.

Den falska tusenlappen som använts i tobaksaffären visade sig ha samma serienummer som en sedel som paret använt i en butik i Borlänge i måndags.

I går lämnades ytterligare en misstänkt falsk tusenlapp in till polisen, från Röda korset i Falun.

Sedlarna är enligt polisen mycket välgjorda och har vattenstämpel. Två av de inlämnade sedlarna bar serienumret 2 391 413 041, och den tredje hade samma nummer förutom de två sista siffrorna, som var 91.

När husrannsakan gjordes i parets bil fann polisen också några förfalskade Bingolotter. Alla lotterna har samma serienummer och alla ger 500 kronor i vinst, vilket är den högsta summan som kan betalas ut av butiker.

En sådan Bingolott ska nyligen ha lämnats in i en butik i Horndal. Flera falska tusenlappar kan vara i omlopp, men i och med att de båda misstänkta nu sitter anhållna har en vidare spridning kunnat stoppas.

Kvinnan har till viss del erkänt brott, medan mannen nekar.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons