Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagen ger mjuka paket i år

Annons

Företagen i länet har genom åren varit givmilda med att ge sina anställda julklappar.

I år verkar det som om det trenden är nyttosaker.

Flera företag ger sina anställda jackor eller tröjor - eller plädar att ha i soffan framför tv:n under kylslagna vinterkvällar.

Mat går alltid hem. Clas Ohlson i Insjön till exempel delar alltid ut en matkasse för 400 kronor till sin personal. Det har man gjort i 60 år...

Några företag satsar på ett dalamatpaket - hästkorv och hård-bröd.

I år är också lite av trenden hälsojulklappar. Vissa kan förväntas få en stegmätare - bra när man ska ha koll på konditionen - och kanske ett gymhäfte.

Många drar också ned på julklappsutdelandet. De anställda i Svenska kyrkan får inga julklappar. Åtminstone inte i Kristine församling i Falun.

Polismyndigheten ger inte sina anställda några julklappar överhuvudtaget och de cirka 200 anställda vid länsstyrelsen får inte heller någon julklapp. Utan en nyårspresent. Tomten blev visst försenad i år...


Delar ni ut julklappar till personalen?

Claes Olsson, Insjön
– Vi får en matkasse med massor av julmat, det har vi fått ända sedan 40-talet. Matkassen är värd cirka 400 kronor. Dessutom har vi blivit bjudna på julmiddag, säger personalkontoret.

Procordia, Vansbro
– Ja vi får alltid en fin julklapp, jag kanl inte avslöja vad det är i paketet i år, men det är en hård sak, så mycket kan jag säga, berättar Monika Heinstedt, lageransvarig.

SSAB Tunnplåt
– Vi har redan delat ut julklappar till personalen, alla har fått en vit jacka, kopplat till framtidens strategi på företaget, kostnaden för jackan, håller sig inom ramen för vad man får ge bort i julklapp, säger personalchefen Niklas Nilsson.

Falu lasarett
– Jag vill inte avslöja vad det är, men så mycket kan jag säga att det är en hård klapp, med tema friskvård, dessutom får personalen en jultallrik, säger Karin Paulin på personalkontoret.

Dalarnas Tidningar
– Alla har varit jättesnälla i år, så självklart blir det julklappar. Men tomten avgör vad innehållet blir, säger redaktionschef Ewa Wirén.

Hemköp
– Jag vet inte riktigt vad julklappen innehåller mer än att det handlar om friskvård. Vårt företag med 3000 anställda satsar på hälsa, att man ska äta rätt och må bra, säger företagets regionchef Mats Johansson.

Scandic hotell, Falun
- Visst får alla en julklapp. Men det är superhemligt vad de får. Vi delar ut julklappen på onsdag. Men så mycket kan jag säga att det är en mjuk klapp, säger hotellchefen.

Polisen Dalarna
- Nää, någon myndighetsjulklapp utdelas inte. Det har aldrig förekommit hos oss. Däremot kan det hända att de olika enheterna äter julbord, men då får de betala en del själva, säger personal/ekonomichefen Marie Wiklander.

Kristine församling, Falun
- Inga julklappar hos oss. Däremot äter vi en gemensam jullunch, säger kontorschefen Mats Lindell.

Länsstyrelsen Dalarna
- Det blir ingen julklapp i år. Däremot en nyårspresent. Och det är bara tomten som vet vad den innehåller, säger länsrådet Inger Ericsson.


PELLE MALMBERG LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons