Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarvänliga Ludvika?

Annons

Jag har med stigande förvåning och förfäran följt rapporteringen i NLT om hur de kommunala förvaltningarna i Ludvika bemöter företagare! Det finns många exempel, men de två senaste är representativa!

Dokusåpan om Grangärde ångsåg går vidare. För en bara delvis invigd framstår kommunens agerande som om man äntligen fått någon som kan betala en sanering av ett område, som kontaminerats under decennier, så nu dj.... Jag har två frågor till de ansvariga i kommunen:

Fick GMTC samma information om saneringsskyldighet före köp som de som nu varit spekulanter?

Vem äger marken där den gamla fabriken i Fredriksberg ligger? Där lär det kosta flis att sanera! Är månne kommunen ägare och när tänker man i så fall sanera?

I torsdagstidningen står två reportage om byggnadsnämndens agerande mot en småföretagarfamilj i Saxdalen. Dels får man inte bygga om sin närbutik till bostadshus och dels får man inte tillstånd att parkera sina lastbilar i anslutning till sin bostad, trots att man verkar ha uppfyllt alla krav?

Att bli ålagd 30 000 i månaden i vite för att man parkerar där förefaller fullständigt orimligt! Vilket bolag (eller privatperson) kan bära den kostnaden? Och allt detta beroende på att polisen inte kan ta hand om buset som stjäl diesel och extraljus på bilarnas tidigare uppställningsplats!

Kära Brian och Linda! Stå på er, annars gör kommunen det!

Två tips! Gör om närbutiken till vandrarhem med DA-inriktning, så får Ni nog kulturbidrag! Beträffande parkeringen kan ni väl ta kontakt med näringslivschefen så ordnar han nog en bra parkering åt er på Lyviksberget, om era bilar kan ta sig runt i rondellen förstås...

Till kommunens tjänstemän och politiker vill jag bara ge rådet att samarbeta med företagarna i stället för att söka konfrontation! Småföretagen behövs, vem ska annars stå för arbetstillfällena när ABB exporterat all know how till Kina och Ludvikafabriken blir överflödig? Eller när ölskatten knäcker Spendrups?

SNART FÖRE DETTA FÖRETAGARE

Mer läsning

Annons